NIEUWS

De Matriarch Foundation helpt Dr. Clay Wilson om een noodvoorziening te bouwen voor de opvang van weesolifantjes in Chobe National Park in Botswana. Een gebied waar geen enkele opvang is en waar stropers syndicaten actief zijn. Recent moest hij de vreselijke beslissing nemen om een 6 maanden oude baby olifant alleen achter te laten omdat er geen opvang faciliteit was voor het diertje. De moeder was slachtoffer van een conflict met de locale bevolking en het jonge olifantje werd, al zwaar getraumatiseerd door de dood van zijn moeder, ook nog eens geterroriseerd en opgejaagd door de kinderen uit het dorp.

Clay kon alleen maar zorgen dat het diertje, na het met een pijltje verdoofd te hebben, gered kon worden uit die vreselijke situatie maar omdat hij thuis geen mogelijkheid heeft om een 200 kg totaal in blinde paniek reagerend olifantje veilig op te vangen heeft hij het noodgedwongen bij een waterplaats vrijgelaten. Dit is een plek waar dagelijks veel olifanten komen drinken. In de hoop dat hij door een kudde zou worden opgenomen.

De Matriarch Foundation heeft onmiddelijk toegezegd de bouw van een noodopvang te zullen financieren voor het geval het diertje alsnog in de problemen komt en weer gevonden zou worden of om voor een volgend weesolifantje als noodopvang te kunnen dienen.

Clay heeft kort geleden toestemming van het Park bestuur gekregen om een opvang en rehabilitatie centrum op te zetten in het park van waaruit ook een educatief programma zal starten om de lokale bevolking kennis bij te brengen over hoe samen te leven met de olifanten, hoe conflicten te voorkomen  en om zelfs misschien voor de hele gemeenschap economische vooruitgang te kunnen bewerkstelligen dmv de toeristen industrie. Op deze manier is het mogelijk de toekomst van mens en dier veilig te stellen zodat komende generaties deze prachtige dieren ook nog zullen kunnen zien en van ze kunnen genieten.
Wij zullen ook hier nauw bij betrokken zijn.

Chobe Wildlife Rescue